Frostsikkert flottørkar

 • Innsendt av Torill Iversen

   

  Vi har bygget om et vanlig innendørs flottørkar og gjort det frostsikkert. NB: Her trenger man elektriker med kompetanse på strøm og vann., dette er ikke noe man gjør på egenhånd med mindre man har fagutdanning. Kjekt med samboer som er elektroingeniør;-). 

  Karet med varmekabel.

   

   

   Vannet til karet er isolert og det er lagt varmekabel hele veien langs vannet. Dette er beskyttet mot hestetenner og er lagt så utilgjengelig som mulig. Varmekabelen er selvregulerende og blir ikke varmere enn det den er innstilt til så den er sikker ift temperatur. Til selvne karet har vi brukt en tom vitamineralbøtte vi saget bunnen av, en tom byggsilikonhylse for å lage åpning til dreneringspluggen og byggskum som isolasjon. Fra karet og opp til taket har vi festet et rør som beskytter både vannrøret og kabelen. Kabelen er tredd gjennom selve flottøren og ned på siden og limt fast i en slynge under.
  Torill Iversen sitt bilde.
  Varmekabelen limt fast under.
  Beskyttelsesbøylen rundt er forresten en bøyle fra gammel kuinnredning som vi saget av og sveiset på festebraketter og skrudde fast i veggen med solidesrkuer. Sparke og kløsikkert:).
  Torill Iversen sitt bilde.
  Bøtte og hylse.
   Fylles med byggskum
  Snart ferdig. Dette ble bygget i 2009 og har fungert feilfritt siden da.

En tanke om “Frostsikkert flottørkar”

Legg igjen en kommentar

for et sunt og godt hesteliv